Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

joi, 11 februarie 2010

Reteta biscuiti pentru bebelus de 6 luni


125 g faina de ovaz, 50 g faina de mei, 125 g faina de orez, 1 lingura ulei de masline, aprox 125 ml apa

Se amesteca bine toate ingredientele, apa se pune treptat, iar la nevoie se mai adauga. Aluatul se framanta bine pana se ia usor de pe maini. Se intinde o foaie cat mai subtire si se decupeaza biscuitii. Acestia se asaza in tava pe hartie pentru copt. Se baga la cuptor, la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc putin, adica vreo 30 de minute.

(Reteta preluata din Copilul vegetarian, de Elena Pridie)

>Eu as adauga ca se pastreaza intr-o punga de hartie sau de plastic ca sa nu se usuce, pentru ca atunci cand i-am scos din cuptor erau foarte fragezi.

>Reteta se poate face si fara mei, cu 125 g faina de orez si 250 g faina de ovaz. Dar meiul, pe langa ca e foarte sanatos, da un gust usor sarat.

>Data viitoare cred ca voi pune pudra de roscove/carob sau suc de fructe in loc de apa, ca sa ii indulcesc.

3 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai postat reteta asta, suna bine si abia astept sa o fac. Intrebare: la palfar gasesc tipurile astea de faina?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, faina integrala din tot felul de cereale se gaseste la magazinele naturiste in general, dar si in supermarketuri uneori. Spor la biscuiala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Ai facut cu suc de fructe? cum ies?

    RăspundețiȘtergere