Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

sâmbătă, 20 martie 2010

Mami, ce inseamna soare cu dinti?

Ma tot intreb din copilarie ce inseamna soare cu dinti. Adica soarele, desenat prietenos in toate cartile pentru copii, pe care il asteptam cu nerabdare toata iarna, are uneori dinti si devine rau?

Mai nou, de cand petrec ore bune in parc printre multi copii, am inteles, cred, la ce se refera parintii, dar inca nu stiu cum o sa-i explic lui Filip.

Situatia sta asa: iarna e frig, nu e soare, nu iesim din casa, iar cand iesim ne infofolim bine si zicem ca asteptam primavara cea insorita. Vine primavara, e soare, se incalzeste, sunt 15-20 de grade afara, adie un vanticel, dar noi ne imbracam gros. Transpiram, racim evident si zicem ca a fost soare cu dinti. Bietul soare, tot el e vinovat ca ne incalzeste, nu noi ca stam cu subele pe noi. Dar sa vada el soarele ce de reclamatii va primi la vara, cand ne va incalzi si mai bine. Atunci va fi canicula, ne vom ascunde iar in casa, la fel ca iarna si ne vom mira de toata acea caldura. Apoi, vine toamna,soarele se mai retrage, noi iar ne imbracam cat de gros putem, iar transpiram, iar racim si iar spunem ca e soare cu dinti.

Azi ne-am bucurat de un soare puternic si de 22 de grade. Eram imbracati tot trei in cate o bluza si ceva subtire deasupra. In jurul nostru zeci de copii alergau in geci, cu caciuli si unii chiar cu fulare. Parintii le explicau constinciosi de prezenta soarelui cu dinti.

Mai am timp sa ma gandesc cum o sa-i explic expresia lui Filip.

Tara lui Panadol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu