Am vazut documentarul Future of Food si m-am ingrozit. Nici nu ma gandeam ca de la mancare te poti trezi cu infectii cu E.coli, sterilitate sau doar otrava. Acum incercam sa ne ferim cat putem de produsele modificate genetic. In Europa exista etichete, ceea ce face alegerea mai usoara, la noi doar niste coduri. Am primit pe mail o explicatie a acestor coduri, sper sa fie buna:
Cum recunoastem un produs modificat genetic?
Pe eticheta exista un cod sau un autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea.
Orice eticheta are intre 4-5 cifre.
- Daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021), inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu bio.Produsul insa NU a fost modificat genetic.
- Daca produsul are 5cifre, iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584), inseamna ca este BIO
- Daca produsul are 5 cifre, iar prima cifra este 8 (de ex. 86584), inseamna ca acesta A FOST MODIFICAT GENETIC!
Cum alegem ouale de gaina?
Cifra 0 înseamnă că sînt ecologice, adică produse de găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făinuri proteice de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici.
Cifra 1 indică faptul că găinile sînt crescute în hale, dar au acces continuu în aer liber.
Cifra 2 - oua de la găini crescute doar în hală, dar libere.
Cifra 3 - oua de la gaini înghesuite în cuşti suprapuse.
Hrana gainilor este aceeasi cu exceptia categoriei 0.
Sursa aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu