Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

marți, 16 martie 2010

Prima oara in leagane

3 comentarii:

  1. Buna, Happy mami:-)

    Te urmaresc cu interes cam de o luna si marturisesc ca retetele tale m-au ajutat mult la diversificare. Recunosc ca nu am incercat prea insistent autodiversificarea, in schimb, m-am straduit sa-i dau Evei (fetitei mele de aproape 7 luni) mult crud. Adica ii fierb doar ce nu poate fi mancat crud (cartoful, orezul, pastele...iar mai tarziu un pic, leguminoasele). Am citit mult inainte de conceperea Evei pe marginea acestui subiect si cred ca are sens. Uite un link cu informatii complexe, daca intereseaza (http://www.rawfoodexplained.com/). Am schimbat alimentatia celeilalte fetite (mai am una de 6 ani), incercand sa-i dau mai mult raw si eu zic ca a racit, de ex, mult mai rar si fara complicatii.
    Am si cateva intrebari:-)
    1/ Cum te gandesti sa faci dupa ce nu vei mai putea sa alaptezi? Cu ce inlocuiesti lapticul de mama? (eu ma tot framant);
    2/ Te rog frumos sa postezi, daca se paote, reteta painicii pentru Filip;
    3/ Elena Pridie zice ca semintele (inclusiv cele de in) se dau copilului in jurul varstei de 1 an; vad ca tu i-ai dat lui FIlip la 7 luni; cum asa?

    Multumesc frumos si revin sigur:-) A, si ma bucur ca te-am gasit:-)

    Lioara, sotia lui Catalin:-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Lioara! Multumesc pentru link. Ai gasit vegetale proaspete organice?
    1. Incerc sa nu ma gandesc prea mult la asta, dar am in vizor laptele praf bio Topfer
    2. Painica lui Filip am facut-o la masina de facut paine.
    3 pahare de fainuri de cereale integrale (orez, mei, ovaz, orz), 1 pahar apa, o lingura ulei de masline si drodie, cam 2 lingurite.
    3. N-am reusit sa aflu daca semintele fac vreun rau bebelusului si de aceea m-am gandit sa i le introduc treptat in cantitati mici. Despre semintele de in stiu ca-s foarte nutritive, aveam in plan doar uleiul, apoi le-am gasit gata pasate in magazin si le-am luat. Ieri i-am pus si foarte putina pasta de susan in sosul de rosii. Pe de alta parte, in autodiversificare se recomanda sa-i dai cam orice dupa 6 luni, mai putin sare, zahar, miere. Iar Clara, mami de Bryce, scria ca in US exista aceasta recomandare pentru toti bebelusii dupa 6 luni. In al treilea rand, eu mananc tot felul de seminte dimineata in cereale si abia asteptam sa-i dau si lui.

    Ma bucur si eu ca ne-am gasit! Daca oferiti invitatii pentru blogul vostru, m-as bucura sa va citesc, daca e privat doar petru family, raman aici la locul meu. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, multumesc pt raspunsul prompt:-)
    Nu, nu luam vegetale organice. Luam si fructele si legumele din piata. Stiu ca ideal ar fi sa fie organice, dar cred ca si financiar ar fi greu de sustinut asa ceva, si nici n-ar fi realist ca tot ce mancam, fructe, salate sau altele, sa fie organice. Aleg raul mai mic, zic eu, avand grija sa fie mult crud in alimentatie si cat mai putin gatit (maxim o masa pe zi). Cu Gia, fetita cea mare, e mai greu, ca e la gradi si au mancare gatita, dar macar nu le da carne. Pe site-ul cu pricina sunt f multe informatii, timp sa ai sa citesti.
    Si noi mancam dimineata smoothy din fructe, cu seminte de in si susan (le rasnesc in blederul nostru comandat special din America, cica cel mai tare de pe piata), alune, caju, migdale crude, nuci, seminte de floarea soarelui si dovleac. Si eu abia astept sa-i pot da Evei din toate astea. Sunt in cumpana daca sa-i dau tot ce pun eu in smoothy...am sa mai citesc.
    Nu am blog, desi cine stie...:-)
    A, sotul meu a participat la maratonul Bucuresti din toamna trecuta, mancand cam 3 luni aproape doar crud...iata ca se poate fara proteina din carne:-)))

    RăspundețiȘtergere