Surse de fier: cereale, leguminoase, legume cu frunze verzi, sparanghel, praz, patrunjel, varza, cirese, fructe uscate, nuci, seminte, sfecla rosie, pastarnac, patrunjel, papaya, mei, orz, alac, ovaz
Surse de calciu: leguminoase, varza, brocoli, conopida, cartofi dulci, napi, gulii, cereale, susan, fructe uscate, smochine, ceapa verde, telina, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, papaya
Surse de proteine: soia, fasole, linte, naut, mazare, cereale
Surse de grasimi (lipide): avocado, masline, nuci, alune, migdale, seminte, uleiuri vegetale.
vitamina B12
Surse de glucide: cereale, leguminoase, fructe, legume cu amidon
Surse ale vitaminei B12 ("vitamina rosie"): sfecla rosie in otet de mere, alge si iarba de mare (spirulina), ton, somon, oua, lactate
Prin conservare in otet de mere, sfecla rosie se imbogateste in vitamine prin procesul de fermentatie (vitaminele B6, B12). detalii
Vitamina D: in mod normal este produsa de organism prin expunere la soare. Alte surse sunt:
pestele gras (hering, sardina, ton, macrou, somon) si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate.
si legumele rosu inchis contin Fe, de exemplu sfecla rosie este f bogata.
RăspundețiȘtergereFain blog! Bine te-am gasit!
Imi dai voie sa preiau niste articole pentru forumul meu? Cu link direct inapoi spre tine, bineinteles
Multumesc de info. Stii cumva de cand ii pot da sfecla rosie lui bebe si daca e ok sa i-o dau cruda? Tot caut informatia asta si n-o gasesc.
RăspundețiȘtergereSigur ca poti prelua scrieri de pe blog.
Ma bucur de cunostinta!