Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

marți, 26 ianuarie 2010

Surse de nutrienti

Surse de fier: cereale, leguminoase, legume cu frunze verzi, sparanghel, praz, patrunjel, varza, cirese, fructe uscate, nuci, seminte, sfecla rosie, pastarnac, patrunjel, papaya, mei, orz, alac, ovaz

Surse de calciu: leguminoase, varza, brocoli, conopida, cartofi dulci, napi, gulii, cereale, susan, fructe uscate, smochine, ceapa verde, telina, mazare, morcov, pastarnac, patrunjel, papaya

Surse de proteine: soia, fasole, linte, naut, mazare, cereale

Surse de grasimi (lipide): avocado, masline, nuci, alune, migdale, seminte, uleiuri vegetale.
vitamina B12

Surse de glucide: cereale, leguminoase, fructe, legume cu amidon

Surse ale vitaminei B12 ("vitamina rosie"): sfecla rosie in otet de mere, alge si iarba de mare (spirulina), ton, somon, oua, lactate
Prin conservare in otet de mere, sfecla rosie se imbogateste in vitamine prin procesul de fermentatie (vitaminele B6, B12). detalii

Vitamina D: in mod normal este produsa de organism prin expunere la soare. Alte surse sunt:
pestele gras (hering, sardina, ton, macrou, somon) si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate.

2 comentarii:

  1. si legumele rosu inchis contin Fe, de exemplu sfecla rosie este f bogata.

    Fain blog! Bine te-am gasit!

    Imi dai voie sa preiau niste articole pentru forumul meu? Cu link direct inapoi spre tine, bineinteles

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de info. Stii cumva de cand ii pot da sfecla rosie lui bebe si daca e ok sa i-o dau cruda? Tot caut informatia asta si n-o gasesc.

    Sigur ca poti prelua scrieri de pe blog.
    Ma bucur de cunostinta!

    RăspundețiȘtergere