Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

luni, 19 iulie 2010

Nasterea in Qatar

Cand s-a pus prima oara problema de a veni in Qatar in urma cu 2 ani, primul lucru la care m-am gandit a fost: "Cum o fi sa nasc intr-o tara araba?" Ma vedeam inconjurata de femei vorbind o limba necunoscuta si cu proceduri pe care nu le intelegeam.
Aseara am aflat ca nu este deloc asa. Mi-a povestit o mamica libaneza cum a nascut acum un an la Hamad, spitalul cel mai mare, mai aglomerat si mai ieftin din Doha. Doar ea si moasa, care se uita, asista, nu intervenea. Fara nici o procedura medicala, fara sarit pe abdomen, nastere simpla, naturala. De medic nu a avut nevoie, ar fi fost chemat daca ar fi avut o urgenta. Bebelusul a ramas cu mama lui inca din prima clipa, nu exista un salon de nou nascuti. Ceea ce ei i s-a parut neplacut era ca nasteau 13 femei in acelasi timp, dar in camere separate, nu in aceeasi sala ca la Giulesti, as spune eu. Personalul, majoritar expat, este dragut si vorbeste engleza.
Fara plan de nastere, fara chemat la inducere sau cezariana, fara avertizari infricosatoare ca sta ala micu' prea mult in burtica. Mult mai bine decat in Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu