Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

vineri, 26 noiembrie 2010

Gustari pentru un copil vegetarian

Smoothie de fructe cu avocado si ulei de masline
Se pun in blender diferite fructe: banana, caise si smochine uscate lasate la inmuiat cateva ore, pere, pepene galben, fructe de padure (se gasesc inghetata in supermarket), valorosul avocado, plin de grasimi sanatoase si ulei de masline, care face bautura cremoasa si sanatoasa.

Crema de dovleac

Se paseaza cateva bucatele de dovleac crud cu un strop de miere si ulei de masline. Iese o crema deliciosa, plina de vitamine.


Bomboane de casa

Se pun in blender ce oleaginoase avem prin casa (nuci, migdale, fistic, alune, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, de in si de susan). Se fac pudra si se adauga fructe uscate (caise, smochine, curmale, stafide), un praf de cocos si ulei de masline. Se paseaza toate si se modeleaza cu mana bombonele rotunde care se pot acoperi cu nuca de cocos. Se pun intr-o cutiuta si se papa cu pofta la plimbare. Astfel avem un desert dulce, bomboane fara E-uri, fara coloranti, fara zahar, adevarata sursa de calciu, fier, proteine si multe vitamine.

ps: uleiul este optional, bun mai ales in anotimpul rece cand creste nevoia de grasimi.


Castane coapte sau fierte

E anotimpul castanelor si sunt atat de pline de calciu, fier si proteine, dar mai ales de vitamina C, incat ar fi pacat sa le ratam! Se cresteaza coaja ca sa nu explodeze si se baga in tava la cuptor (sau se fierb). Curate de coaja si pasate, castanele se ofera copilului de 1 an si un pic ca gustare intre mese.

Un comentariu:

  1. castanele sunt preferatele mele. din pacate ai mei nu le vor, nu le plac.
    Super si celelalate retete...bombonicile cred ca ar fi pe gustul lor. trebuie incercate.
    mersi de idei!

    RăspundețiȘtergere