Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

marți, 23 noiembrie 2010

Despre lactate si altele la fel

Tot umbland din site in site, am dat peste argumentatia de mai jos care mi s-a parut documentata si succinta, incat sa o mai citesc si alta data. Sursa: o mamica de pe desprecopii

Sotul meu este medic nutritionist, a terminat 2 facultati, 1 in tara si alta in China. Este un om extrem de informat, este la curent cu tot ceea ce misca in materie de sanatate. Si nu zic asta pt ca e sotul meu.
Eu studiez medicina in prezent, iar impreuna studiem zilnic tot ceea ce tine de sanatate.

Al meu sot este raw vegan de 18 ani!!!
Eu doar de 1 an.
Cum sa va spun ca nici unul dintre noi nu are nici o problema de sanatate, nici chiar cea mai mica, analizele perfecte.
Va spun cu sinceritate ca nu exista nici macar un motiv pentru a consuma produse lactate sau carne.
De ce?
Pai in primul rand laptele:
Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? si nu cu laptele sau ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni. Asa este logic. Cate femei ai vazut sa alapteze o vaca de exemplu?

Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman. Ca si exemplu, raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect!

Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic:

"- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu con#355;ine oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu si IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicata în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
– moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor #351;i vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << nesaturati =" 1.">

Desigur ca si organismul reactioneaza. Reactia sa dupa o portie de mancare gatita este cresterea numarului de leucocite din sange!! stiti ce inseamna asta?? Infectie! Deci organismul reactioneaza ca in cazul unei infectii atunci cand introduce in noi hrana preparata, sa nu mai vorbim de carne si lactate.

Laptele scoate calciul din oase.

Orice produs animal, ca este ou, ca este lapte ca este carne, are un ph acid. Organismul uman are un ph bazic, in momentul in care bagam in noi un produs animal, organsimul incearca din rasputeri sa reechilibreze ph-ul bazic, iar asta se intampla scotand calciul din oase. De aici si atatea cazuri de osteoporoza, sa nu va mai ganditi ca au aparut din neant!!

Un galbenusul de ou contine mult mai mult colesterol decat poate ficatul nostru sa proceseze!! Fapt ce duce la solicitarea ficatului intensa si intoxicarea sangelui.
Produsele animale nu contin fibre alimentare. Lipsa de fibre alimentare, face alimentul sa stea mult in intestinul gros si sa il irite.

Absorbtia in intestin produsului animal este de 90%, prin urmare acesta detemina constipatie, avand in vedere ca doar 10% se elimina.


Membrana celulara la produsul animal, nu contine fibre celulozice, dar contine colesterol.
Astfel, ajuns in intestin, el sufera in proportie de aprox 90% , fenomenul de putrefactie. Astfel apar anumite substante cum ar fi, amoniac, putrescina, cadaverina, histamina( factor alergen) , ce au un efect iritant la nivelul intestinului. Aceste substante au molecule foarte mici si astfel intra prin circulatia portala in ficat, acesta din urma incercand sa le inactiveze, datorita faptului ca daca scapa, intoxica sangele si multe organe. Astfel, un efect este supra solicitarea ficatului.

Alta problema majora este secretia de molecule de stres catecolaminice.(animalul se zbate ca sa scape cand este prins) .
Aceasta zbatere, este data de secretia de adrenalina si noradrenalina din glandele suprarenale, care determina o forta mare de a scapa din mana agresorului. Acestea sunt niste molecule extrem de mici, nu se distrug la fierbere si penetreaza carnea animalului. Ajung in organismul nostru, prin consumarea produsului si trec, fara a fi feliate, pentru ca nu sunt de natura proteica, direct in sange. Astfel,
persoanele care consuma carne vor fi mult mai agitate, stresate, agasate, si agasante.

Laptele contine hormoni de stres de asemenea!!

Acestea sunt fapte, sunt biochimie pura, cine le ignora o face pe propria piele.

Fiica mea are aproape 1 anisor si este vegana de cand s-a nascut! Dupa ce nu a mai papat lapte de la mine, a devenit vegana. Vreau sa spun ca este un copil ce nu a avut nici macar cea mai mica durere in viata ei, Este plina de energie, vioaie, mergem la doctor in fiecare luna. doctoritei nu ii vine sa creada ca acest copil nu a pus gura pe lapte, carne, oua pana acum. Este super bine dezvoltata, foarte agera, desteapta si in primul rand sanatoasa!!

In cunostinta de cauza, recomand dieta vegana raw, asta daca vreti sa traiti pana la adanci batraneti fara boli!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu