Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

luni, 14 februarie 2011

Pateu de soia de casa

e atat de bun incat nu-l prind niciodata in poze!

Boabele de soia se fierb cam 30 de min.
Dupa ce se racesc, se mixeaza cu ulei, apa, verdeata (patrunjel, marar) si/sau ardei rosu (o feliuta), ceapa si usturoi, iar pentru cei mari sare.

2 comentarii:

  1. Care sunt cantitatile pentru fiecare ingredient?

    RăspundețiȘtergere
  2. La cantitati nu-s niciodata atenta, dar incerc sa aproximez:
    250 gr boabe de soia
    cam 3 crengute de patrunjel si 3 de marar
    1 fir de ceapa verde eventual
    1 sfert de ardei rosu max
    1/2 catel sturoi
    1 felie de ceapa (sau 1/8)
    ulei cat mai mult sa iasa cremos (poate 8 linguri) (eu amestec ulei de masline, de in, de germeni, orice e presat la rece, dar iese la fel de bun si cu uleu simplu de floarea soarelui)
    apa putina, cateva linguri, cat sa nu fie prea tare.
    pofta buna!

    RăspundețiȘtergere