Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

marți, 15 decembrie 2009

Prima zapada!

Azi a nins si Filip a vazut pentru prima oara zapada. Nu cred ca a inteles mare lucru, mai degraba cred ca a fost surprins de frigul de afara. Cand am iesit noi nu mai ningea, dar batea vantul destul de tare si il simteam de parca ne ardea la fata. Probabil exagerez, ca nu erau mai putin de 0 grade, daca am trai in Canada asta ar fi vreme buna. Sper sa ne obisnuim cat mai curand si sa reusim sa facem iar plimbari lungi de cel putin doua ore si pe vreme de iarna. Azi am stat doar 45 de minute.

Sa nu uit: azi l-am imbracat pe Filip cu cosmonautul cu material ca de paturica si cu un fes dublu de bumbac, care nu e foarte calduros, e ca un tricou pus in doua. Cand ne-am intors avea urechile calde, doar manutele erau usor reci, dar nu exagerat. Pe sub cosmonaut avea doua straturi de haine - 1 bumbac si 2 polisester (care pastreaza caldura).

Ne-am intors de la plimbare cu nasucul si obrajorii rosii si usor aspri. L-am dat cu crema de galbenele. Trebuie sa ma documentez pe tema asta. Deocamdata stiu ca fularul pe nasuc nu e indicat pentru ca tine umezeala.

Ieri am stat afara cam o ora jumate, timp in care temperatura a variat/ scazut de la 10 la 3 grade. Filip a stat linitit in carut (e foarte linistit pe vreme rece) si a adormit vreo 40 de minute. La intoarcere am observat obrajorii rosii care au ramas asa pana seara.

Si in weekend (12-13 decembrie) a fost la fel de frig, a nins putin sambata, dar pana am iesit noi s-a oprit. N-am stat prea mult pe afara pentru ca am fost prin magazine sa cautam covoras pentru camera lui. Am tot schimbat temperatura, cand in masina (fara caldura pornita), cand afara (0-3 grade), cand in Ikea (vreo 28 de grade, s-a inrosit Filip si se foia), iar afara, am strabatut toata parcare, iar in magazine, si iar inapoi prin parcare. Ne-am imbracat si dezbracat des, dar ne-am intors sanatosi si mai caliti acasa.

De fapt, prima oara cand a nins de cand s-a nascut Filip a fost la inceput de noiembrie. A tinut maxim juma de ora si s-a incalzit la aproape 10 grade. Filip n-a apucat sa vada fulgii. A doua oara a nins sambata (13 dec), cand ar fi trebuit sa mergem la Constanta la ziua bunicii si tocmai din cauza vremii am ramas acasa. Dar, din nou, pana am iesit noi din casa s-a oprit ninsoarea. Azi a nins pentru prima oara mult, s-a asternut zapada, arata in sfarsit a iarna. Bradul din fata ferestrei are bulgarasi mici in ramuri. Ma intreb ce s-a intamplat cu porumbeii care veneau sa manance pe pervazul de la bucatarie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu