Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

duminică, 20 decembrie 2009

Jucarii pentru copii

Inainte sa se nasca bebe nu aveam idee de multimea de jucarii pentru copii care se gasesc pe piata.

Am cumparat doar caruselul pentru patut inainte de nastere, tinind cont de doua obiective: sa poata fi montat la patut textil sau la cosulet (majoritatea sunt facute sa se ataseze la patuturile cu gratii) si sa fie pe baterii, adica sa cante pana il oprim noi, parintii, sa nu se opreasca dupa 5-10 minute si noi sa tot invartim de cheita (majoritatea sunt cu cheita).

Apoi am descoperit o multime de gadgeturi pentru bebelusi, care mai de care mai aratoase si mai scumpe. Ce sa alegem? Insir mai jos ce am ales pentru Filip, ca sa stim si la urmatorii copii:

De la o luna la doua luni:
- caruselul muzical montat la cosuletul de dormit
- lantul de jucarii agatat la carut
- centrul de activitate cu jucarii atarnate - asezat deasupra scoicii, astfel incat bebe sa ajunga la ele si sa stea putin ridicat
- orice jucarie care se afla in campul lui vizual. Noi l-am avut pe ursuletul panda de la lamaze agatat la carut. Pe la 5 saptamani Filip a inceput primele discutii cu el.
- becurile de la lustra, cu care legam lungi conversatii

Ar mai fi fost disponibil:
- balansoar/ leagan/bouncer sau swing care sa-l legene sau sa vibreze. Nu l-am luat pentru ca n-am vrut sa-l invatam leganat, dar si pentru ca Filip a fost foarte cuminte in primele luni si nu aveam nevoie de un device ca sa-l calmez. In plus, aproape toata ziua o petreceam afara, cu carutul, am fi avut prea putin timp sa stea si in balansoar.

De la 2 la 4 luni:
Salteluta de activitati/ baby gym/ musical mat
Noi am luat-o ceva mai tarziu, la 4 luni jumatate si deja interesul lui Filip pentru ea e scazut.
Paturica noastra este Play&Rest Musical Mat, produsa de K's Kids. Il atrage pe Filip pentru ca este colorata, iar intr-o parte, daca da cu piciorusele, canta. Are arcade cu jucarii atarnate. Am vazut ca e mai interesat de paturica fara arcade, cred ca ar fi fost mai buna daca fosnea sau zdranganea cand se plimba pe ea.
Jucariile multifunctionale care fosnesc, zdrangane, chitaie. Filip are doua Lamaze, ursuletul si un spiridus/ingeras. Am vazut mai tarziu ca se gasesc si facute de alte firme. Jucariile astea sunt preferatele copilului. Nu plecam nicaieri fara ele.
Jucariile simple pentru bebelusi - clasicele zdranganitoare, care sunt interesante pentru cate 5-10 minute fiecare
Steluta Tomy - canta si proiecteaza imagini pe tavan. Filip a adormit de multe ori privind ursuletii in pijamale proiectati de steluta.
Mickey Mouse in avion - o jucarie foarte usor manevrabila de catre copilul mic. La orice atingere scoate niste sunete foarte placute, printre care "uau" si "iu-hu" (vocea lui mickey). Filip s-a jucat cu ea de cand a primit-o, o lovea involuntar si se bucura cand auzea sunetele. Exista si alte jucarii din aceeasi colectie.
Jucariile cu oglinda - noi avem buburuza de la Ikea si este foarte buna. Filip vorbeste minute in sir cu bebelusul din oglinda
Albinuta cu stup de la K's Kids care urca in stup si canta, aripioarele fosnesc. Trebuie sa o traga bebe sau mami afara din stup ca sa cante.
Teatrul de papusi de la Ikea cu 10 personaje care stau pe degetele lui mami sau ale lui tati.
Puisorul cantator de la Ikea care canta cand il tragi de gatul lung.
Nu in ultimul rand, sticla cu apa, cea mai interesanta jucarie.
Imagini cu personaje lipite pe pereti. Noi avem un delfin in baie si un leut, un ingeras si un cocosel in camera lui Filip.

Nota: orice jucarie de plus care nu face nimic se poate"opera" pentr a i se introduce o punga fosnitoare si devine astfel o jucarie interesanta.

De la 4 la 5 luni:
Folosim in continuare salteluta de activitati (5-10 min), centrul cu jucarii atarnate (10-15 min), caruselul de la patut (5-10 min), steluta Tomy (1-2 de ori pe sapt), jucariile lamaze (acum le fosneste si zmotoceste Filip), albinuta cantatoare si toate celelalte jucarii pentru bebelusi.

Noutati:
Figurinele fosforescente lipite pe tavan, lustra, perete.
Ratustele de baie.
Diapazonul si fluierul pe care le folosim pentru a ajuta la formarea urechii muzicale

Soarele care se lumineaza prin simpla apasare, o jucarie simpla cu baterii, usor de folosit de bebe.

Ar mai fi disponibile:
- jumperoo - inca cercetam daca e sanatos pentru bebe
- swimava - colac pentru baita - N-am vazut la noi, doar pe niste site-uri de afara. Pe asta mi l-as dori.
-Fold'n'Go Kick Start Gym
- scaunel bumbo - nu il luam pentru ca s-au inregistrat multe accidente cu el

Un comentariu:

  1. moama ce de-a jucarii, hai ca ma simt nasol acu' pt. ca imi dau seama ca Daris nu are mai nimic, draga de ea. In afara de una de aia gen Lamaze cu celofan cam nada.
    Vei ca are Oliver colac de ala de pus in gat, intreab-o pe mQQm de el.

    RăspundețiȘtergere