Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

joi, 19 mai 2011

Protectie naturala pentru plaja

De cand a aparut aceasta minune de copil in viata noastra ma tot intrebam cu ce-l protejez de soarele puternic al verii (daca intradevar avem nevoie de ne ferim de razele lui).
Oare nu exista si in natura ceva care sa protejeze pielea, fara a apela la chimicalele de laborator, despre care am putea afla la un moment dat ca fac rau, au efecte secundare si alte surprize nefericite.
In mod natural, in tarile calde cresc fructe care au proprietati de protectie a pielii, cum sunt avocado, mango, papaya, cocos asa cum in tarile racoroase (cum este Romania) cresc fructe care protejeaza de infectii si de raceli (cirese, merisor, afine, coacaze, catina, etc).
Si iata ce am gasit pe net:
Uleiul de cocos
Uleiul de avocado
Unt de shea (carite)
Uleiul de argan
Uleiul de migdale
Uleiul de catina
Unt de cacao (care se topeste la soare si se transforma in ulei)
Uleiul de morcov
Fiecare ulei luat separat sau combinate intre ele protejeaza in mod natural pielea de raze UV, de uscare, de arsuri, plus efecte anti-rid pentru mamici.

4 comentarii:

  1. si eu cautam exact asta acum cateva zile, inca nu am definitivat reteta prefrata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant! Chiar ma gandeam zilele astea ce sa facem in privinta protectiei de razale UV. Nici eu nu eram impacata cu ideea de a folosi creme pline de chimicale. Cred ca luam un ulei de cocos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar - bine de stiut!
    Dar putem oare avea incredere deplina in producatorii acestor uleiuri - aceasta-i intrebarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din experienta proprie, pot sa va spun ca uleiul de cocos functioneaza perfect, dar in orele de pranz (11-15) este bine totusi sa se evite expunerea masiva (pe plaja de ex.) la soare. Si daca se reuseste sa se faca si o bronzare progresiva (expunerea la soare facuta treptat, pe parcursul a mai multor zile), chiar ca nu mai apare nici o problema cu arsurile toata vara!

    RăspundețiȘtergere