Nu stiu cum se pune un film de pe youtube, dar nici nu mai pot amana, asa ca postez linkul:
duminică, 30 ianuarie 2011
vineri, 28 ianuarie 2011
Tarta cu nuci
Asez pe o farfurie cativa biscuiti (2, 4 sau 6).
Pregatesc carobul (apa calda, pudra de roscove si un strop de miere).
Pregatesc umplutura (in blender pun nuci romanesti si braziliene si susan, iar dupa ce s-au macinat un strop de bautura carob).
Insiropez biscuitii cu carob, adaug umplutura, apoi un alt strat de biscuiti si iar insiropez cu carob.
Buna pentru copii de +1 an, mamici dornice de dulce si parinti vegetarieni in general :)
La un alt nivel, cu mai multi biscuiti, poate iesi un minunat tort pentru copii de 1 an sau doi. Se poate acoperi cu o crema de carob sau cu frisca de caju.
joi, 27 ianuarie 2011
Paine cu unt si lapte cu cacao in varianta veggie
Acum avem dimineti savuroase cu paine integrala cu unt (organic, de cacao, raw) si magiun (de topoloveni, fara zahar) si lapte bio vege cu carob (pe scurt, lapte cu cacao, fara cofeina, fara indulcitori).
Iar eu am descoperit gustul cafelei cu lapte de nuci si susan, un alt fel de a lua omega 3-ul de dimineata.
miercuri, 26 ianuarie 2011
Ce bine ca alaptez!
Puterea rugaciunii masurata stiintific
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. „Rugăciunea, nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor ”, spune A.. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. (N.T.)
Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă.
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage.
Multumesc Parintelui Vlad Sergiu din Istanbul pentru acest text, pe care eu doar l-am copiat din mail.
marți, 25 ianuarie 2011
luni, 24 ianuarie 2011
duminică, 23 ianuarie 2011
Serile noastre cu carti
Are doua carti preferate cu poze cu animale, dam fiecare fila si citim: ga-ga, mac-mac, piu-piu, cucurigu, lblb (curcanul), chit-chit, ghh (pisica), ham-ham, cip-cip, bee, buhuhu, auu, a.a.a (maimuta), cra-cra, bzz, guit-guit, etc
Mai am de aflat cum fac restul aminalelor: pinguinul, foca, testoasa, koala, iguana, antilopa, ariciul, delfinul, camila, dingo, elanul, emu, fazanul, ghepardul, girafa, hipopotamul, leul, hiena, jderul, jaguarul, nurca, nevastuica, okapi, paunul, pelicanul, puma, rinocerul, strutul, sacalul, tigrul, tapirul, uliul, vidra, vulpea, zebra si zimbrul. Si nu le-am trecut chiar pe toate.
vineri, 21 ianuarie 2011
joi, 20 ianuarie 2011
Biscuiti de 1 an jumatate
2 cani faina integrale, 1/2 cana faina alta, 1/2 cana de nuci pasate cu susan si in (optional), 3 linguri ulei de masline, 1 lingura carob (optional), 3-4 linguri de miere, 1/2 cana apa (aprox).
Am amestecat toate ingredientele, am intins o foaie si am decupat
In tava, pe hartie de copt, i-am bagat la cuptor vreo 25 de min la foc mediu.
Au iesit 46 de biscuiti, apreciati de toti pofticiosii din casa.
Timp de lucru: 20 de min singura sau 40 de min cu ajutor.
Data viitoare, incerc cu coca moale si pusi cu lingura in tava.
.
Caninii
Nu par sa ne dea batai de cap, poate doar pofta scazuta de mancare.
Gata cu cerealele de bebe
Am avut aproape un an de cereale praf la cutie, desi in a doua jumatate le-am alternat si amestecat cu cele obisnuite. Am cumparat tot felul de cutii, am ramas cu multe.
marți, 18 ianuarie 2011
Fuga dupa veverite
luni, 17 ianuarie 2011
Meniu la 1 an jumate
Cereale integrale, nuci si seminte peste care turnam lapte de orez bio cu calciu (dm), lapte de soia bio cu calciu (auchan) sau lapte facut in casa din migdale, susan, in sau din caju.
Sau paine integrala cu unt de cacao si lapte bio vege cu carob
Supliment (sau inlocuitor sau doar uneori:
Lapte vege cu carob
Mica gustare:
Spirulina cu ulei de in/ masline/ dovleac
Ou de gaina, prepelita, peste (icre desarate) - o data pe saptamana
Pranz (cel mai neinteresant):
Ceva gatit (legume, leguminoase, paste, orez) sau un borcanel bio
Gustare:
Polen (bobo), stafide (bobo)
Biscuiti, grisine (uneori)
Cina:
Fructe
(Preferatele sunt fructele de padure cu banana si oricand pepenele de orice culoare)
Bem cafeaua impreuna
Ii incalzesc laptic de orez, migdale sau soia si adaug o lingurita de carob. Are gusta de cafea si ciocolata calda la un loc, doar ca mult mai sanatos.
duminică, 16 ianuarie 2011
Leutul din parc
Ii place sa fie intre copii, se bucura cand urca mai multi pe tobogan, se joaca acolo sus, apoi, leutul cel viteaz se strecoara printre copii si se da primul. Sunt cativa de 3-4 anisori care ezita sa se avante pe tobogabele cele inalte sau intortocheate, mai sunt si cateva fetite grijulii sa nu se murdareasca sau cu bunicute descurajatoare de pe margine. In timpul asta, leutul parcului escaladeaza din nou scara pentru inca o tura.
miercuri, 12 ianuarie 2011
cuvinte
cheche (ureche)
cat (s-a stricat)
ece (rece)
tete (sosete)
chichi (Mickie)
la, di, mimi, ndi (matusica si unchiul)
joi, 6 ianuarie 2011
O zi de iarna in Bucuresti

Si tot azi am facut cunostinta cu Vasilica, un mielut pufos si dragastos.
miercuri, 5 ianuarie 2011
La 1 an si 5 luni
10.385 gr
83 cm
un mic rosu in gat
6 dintisori, 3 maselute, a4a maseluta iese acum si se vad si caninii