Bogate in grasimi nesaturate, vitamine si minerale, icrele sunt alimentele de origine animala cele mai nutritive si mai putin daunatoare. (Au totusi si grasimi saturate si colesterol.)
I-am oferit prima oara icre la 1 an si 3 luni cand am ajuns in Romania si incercam sa ne pastram obiceiul de a-i oferi cat mai des.
Cum se pregatesc:
cumparam icre nepreparate care de obicei sunt sarate. Le punem la desarat peste noapte intr-un vas cu apa, schimbam apa de cateva ori, iar dimineata le scurgem cu sita de ceai si le frecam cu ulei, lamaie, miez de paine si ceapa (se poate si fara). Rezultatul este o salata delicioasa, pe care o savuram si noi acum.
Eu prefer sa-i dau icre in loc de peste, sunt hrana vie nepreparata termic si nici n-au oase. Oricum asta este si alegerea lui, refuza pestele, dar mananca icre cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu