
vineri, 24 decembrie 2010
Cozonac pentru copii

miercuri, 22 decembrie 2010
Globurile de Craciun
Daca fiecare glob din brad ar reprezenta cate o fapta buna facuta intr-un an, oare cate globulete am avea in pomul de Craciun?
marți, 21 decembrie 2010
Cuvinte
nenea (turcul figurina), apte (lapte, de la tzitzi doar), copa (copac), ba-ba (baie-baie), mm (paine), pii (copii), pis, caca si mai vechile mama, tata, apa, papa, papu, tzitzi, dai, pa, am-am (ham-ham), mau (miau) si multivalentul tata (gata, tata, gheata, olita, utza)
vineri, 10 decembrie 2010
In mei tai
Pana acum am fost reticenta sa cumpar unul de pe internet, fara sa-l probez, fara sa-l vad exact cum arata, mai ales ca preturile sunt peste 100 de lei. Am mai cumparat un baby bag si nu era foarte comod nici pentru bebe, nici pentru mine. Doar ca matusica-maturica le face trendy si confortabile, la preturi sub 100 de lei! Yuhuu!
Mei taiul e cu totul altceva, e usor pentru mine si foarte placut pentru copil.
Imi place cum sta acolo agatat de mine si ma priveste ca un maimu
E bun in parc cand oboseste si vrea in brate, e bun pentru alaptare, e bun sa doarma acolo comod somnicul de pranz, e bun chiar si cat face mami fitness in parc. Imi place sa-l culc in mei tai la caldurica pe sub plovarul sau haina mea, iar el doarme bineeee.
joi, 9 decembrie 2010
Unde ne jucam in Bucuresti?
Pe locul I la aventura, zbenguiala, activitati sunt Cismigiu si Herastrau (intrarea Pescarus). In Moghioros jucariile electrice si platite (trenulet, calusei, gargarite, masinute) sunt atractia, dar sunt si locuri de joaca clasice cu balansoare si topogane si doua leagane unde e mereu coada. Ne-a placut si in IOR, acolo am vazut ratuste pe lac si ne-am zbenguit intr-un playground.
Cand a fost vreme ploioasa, am intrat in locul de joaca din Cora. La prima vedere si comparat cu playgroundurile din Doha, arata mic si simplu. Dar odata intrati acolo (am intrat si eu cu el), am jost
Data viitoare, ne-am propus sa ajungem in locul de joaca din Afi, loc incercat deja de prietena lui Filip si recomadat de mamica ei.
miercuri, 8 decembrie 2010
Spirulina la copii
Spirulina inseamna de fapt alge de mare uscate si pisate, complet vegetale, fara medicamente sau chimicale. Am citit pe internet ca japonezii introduc algele in diversificare la 7 luni, fiind mai importante decat pestele.
Am inceput sa-i dau copilului paste integrale cu alge la 8 luni, iar la 1 an sushi vegetal invelit in alge. Acum, la 1 an si 4 luni, savureaza in fiecare dimineata cate 3-4 capsule de spirulina amestecata cu ulei de struguri sau de germeni de grau. Papa amestecul cu lingurita si orice alt fel de mancare trece pe locul 2. Inca un gust sanatos cu care se obisnuieste de mic!
marți, 7 decembrie 2010
Icre pentru copii
I-am oferit prima oara icre la 1 an si 3 luni cand am ajuns in Romania si incercam sa ne pastram obiceiul de a-i oferi cat mai des.
Cum se pregatesc:
cumparam icre nepreparate care de obicei sunt sarate. Le punem la desarat peste noapte intr-un vas cu apa, schimbam apa de cateva ori, iar dimineata le scurgem cu sita de ceai si le frecam cu ulei, lamaie, miez de paine si ceapa (se poate si fara). Rezultatul este o salata delicioasa, pe care o savuram si noi acum.
Eu prefer sa-i dau icre in loc de peste, sunt hrana vie nepreparata termic si nici n-au oase. Oricum asta este si alegerea lui, refuza pestele, dar mananca icre cu pofta.
Concert pentru Alexandra
Cont LEI: RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX
Cont EURO: RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX
Cont USD: RO40 BTRL 0180 2201 W067 48XX
Banca Transilvania Sucursala Galati
Cod SWIFT: BTRLRO22GLA
luni, 6 decembrie 2010
Bomboane de Mos Niculae
Traditia spune ca Mos Niculae aduce dulciuri, iar mos Craciun aduce jucarii. Si chiar asa s-a intamplat. Am gasit dimineata ghetutele pline cu bombonele dulci fara zahar ambalate in hartie rosie. Erau facute in casa din curmale, stafide, biscuiti si nuca, pisate toate. In cizmele mai mari din jur erau alte dulciuri mai mari si mai amarui, ba si cate un cidru, numai ca incet, incet am gustat toti din darurile celui mic si ne-am propus ca la anul sa fim mai cuminti.
Cand aproape ca a ajuns mosul, a trecut babuta lui seara pe la ikea si a adus cateva pahare mici si colorate pe care le-a asezat in stil castel in papuceii de casa ai micului copil. Ce de treaba si ce bucurie sa zdrangane prin toata casa, iar apoi sa bea apa in ele.
duminică, 5 decembrie 2010
Gradinita din biserica
Am ajuns in sfarsit la slujba de duminica in biserica Sfanta Vineri. Era plin ca de obicei, asa ca am urcat direct la etaj. Am gasit vreo 20 de copii de la cateva lunite pana la 5 anisori, unii se jucau pe covor, altii dormeau, unii se plimbau cu biberoanele de ceai in mana, alii stateau in pozitie de ruga, altii erau agatati cu nasucurile sub bluzele mamelor pentru putin laptic, iar peste toti un zumzait placut de voci de pitici care se armoniza placut cu cantarea Liturghiei. Pe margine, parintii ii priveau linistiti si ascultau slujba. M-am bucurat sa gasesc o atmosfera atat de frumoasa si de fireasca, ca am putut participa la slujba impreuna cu copilul, si mai ales ca am ascultat in nou vocea parintelui Iustin.
vineri, 3 decembrie 2010
Apar maselutele
Parea ca azi are mai putina rabdare cu noi si am facut o scurta verificare a guritei. In stanga jos am simtit un coltisor de maseluta. Tati, curios si entuziat, a cautat cu privirea si zice ca stau sa apara inca 2 maselute, ba chiar 3.
Semne: i-a scazut pofta de mancare, treziri mai dese noaptea si in cand in cand scanceli, ca sa nu uitam ca e inca mic. Inca nu am folosit Orajelul, nu a parut sa aiba nevoie. Acum inteleg de ce e recomandata alaptarea pana la 2 ani, ca sa aiba puiul ce manca in perioadele de eruptie dentara.
13 decembrie: Maseluta a iesit. Stanga jos avem 4 coltisori semeti.
joi, 2 decembrie 2010
Dimineti de post
Ce surpriza frumoasa sunt diminetile astea din post. Azi 2 pere dulci, ieri un suc de ananas si unul de morovi si portocale, apoi niste musli cu lapte de orez sau crema de banane cu catina si afine. Oricate de bune as sti ca sunt, daca nu e post, tentatia cafelei cu croissant e mai mare.
Cred ca postul e unul dintre cele mai frumoase daruri pe ni le-a lasat Dumnezeu, sa mancam gustos, natural si sanatos doua zile pe saptamana plus cateva perioade pe an.