Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

vineri, 18 septembrie 2009

Despre ursitoare

Eu cred ca o urare si o menire frumoasa si crestina este rugaciunea pentru copil a invitatilor la botez in biserica, a nasilor si a parintilor in primul rand si apoi a celorlalti. Sa se roage impreuna cu preotul, sa nu se uite la botez ca la un spectacol.
Apoi, respectul fata de marea slujba a botezului: femei care sa-si acopere capul cu un val, sa poarte fusta, sa fie imbracate decent si preferabil sa nu fie machiate, nevorbitul in biserica, in afara de comunicarea cu Dumnezeu si sfintii Lui. Cu adevarat frumos as fi ingenuncheze toti in rugaciune.

De aceea sunt atat de importanti nasii, parinti spirituali ai copilului, cei care il vor conduce in aceasta viata pe drumul spre Hristos. Dupa botez, cat timp va trai noul crestin pe acest pamant, nasii se vor ruga mereu pentru el, asa cum se roaga pentru copiii lor si ii vor arata mereu cate un drum crestin, cate o biserica sau un mod crestin de a rezolva o problema.

Cel mai frumos dar pe care il poate primi un copil la botez este coborarea Duhul Sfant peste el si participarea ingeralor de la Dumnezeu. Darurile materiale, lumesti vin dupa, ca bonus si sunt folositoare mult mai putin timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu