vineri, 3 iunie 2011

Pora

Cea mai intalnita reteta din dieta mediteraneana este pora. Un banal suc de rosii care se intinde pe paine si este delicios! Se mananca la terase, acasa, aproape in fiecare zi. Eu zic ca e o alternativa cruda, mai sanatoasa si mai rapida a bruschetelor italiene.
Se pun 2-3 rosii taiate intr-un castron, usturoi dupa preferinte (un pun un catel), sare, ulei de masline si eventual cateva bucatele de ardei. Se bat cu batidorul (blenderul) pana iese un suc de rosii, se adauga 2-3 linguri de pesmet si se mai amesteca putin. Gata pora!
E buna pe paine, dar si pe paste sau alatura de o salata de avocado.
Painea cu pora este la fel de comuna ca si painea cu ulei de masline si le gasesti in orice meniu de restaurant spaniol.

Un comentariu:

  1. Daca pui si busuioc, iese un suc foarte bun. Eu faceam vara trecuta rosii+suc lime+ulei de porumb+busuioc+sare. Ioooi, ce bun era ca il beam deja din cana pana sa ajunga pe painea prajita :)

    RăspundețiȘtergere