Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

marți, 15 februarie 2011

Regula fast-food

Din solutiile Dr Karp, cand copilul e suparat, plange, tipa, etc

Regula fast-food, este sa-i repeti copilului ceea ce-ti spune pentru a-l asigura ca stii de ce e suparat, intocmai ca la fast-food "ati comandat 3 porti de cartorfi, 2 sucuri, 1 salata".
M-a distrat exemplul lui Dr Karp, cum ar fi sa mergem la fast-food si sa fim intrebati "too lazy to cook tonight?"
Deci, tratam copilul cu respect, il asiguram ca-i intelegem supararea si abia apoi ii comunicam si noi ce avem de zis. Cam la fel cum facem si cu adultii.

Distragerea atentiei in momentul supararii nu este o solutie buna. E ca si cum o prietena imi spune ca a fost data afara si eu ii arat o pereche de pantofi.

2 comentarii:

  1. Asta imi place si sunt total de acord cu ea. Rareori functioneaza distragerea atentiei, doar atunci cand copilul nu apuca sa fie foarte suparat. Daca a intrat in starea de frustrare este foarte greu sa arate interes pentru altceva. Interesante solutii, sa ne mai spui de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...da, recunosc ca nu stiam ca asta este o regula, dar intodeauna am crezut ca e firesc ca mai intai sa-l privesti cu atentie, sa-i asculti supararea, sa simta ca ii intelegi sentimentele, sa empatizezi cu el, si abia apoi sa incerci sa discuti pe subiectul/intamplarea etc care l-a suparat. nu vad altfel cum. Dar cat de bine este sa citesti asta! Cred ca astfel multi parinti vor constientiza importanta gesturilor si vorbelor lor. Maria

    RăspundețiȘtergere