Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Iarna care e ca vara

E o aglomeratie si o atmosfera de sarbatoare in oras ca la inceputul verii in Romania. Anotimpul sufocant a trecut, sunt 27 de grade dimineata si seara, vreo 45 de pranz, iar noaptea tarziu doar vreo 25. Autostrazile orasului sunt pline de masini cu geamurile deschise, din care se aude muzica, parcurile si faleza sunt pline de oameni, de copii care alearga in toate directiile, de nu stiu cum reusesc parintii sa-i urmareasca in multime. Dar de obicei mamele araboaice stau undeva pe iarba si vorbesc intre ele, iar copiii sunt la locul de joaca.

In seara asta am fost in souq cu prietenii. Micile stradute orientale erau pline de expati de toate natiile, printre ei si grupuri de arabi in alb (thoob) sau grupuri de araboaice in negru (abaya). Pe terase, expatii fumeaza shisa si se imprestie aroma de fructe parfumate, la cele mai traditionale se relaxeaza arabii la cate un ceai negru in care plutesc frunzulite de menta. Se aud tot felul de limbi, se vand suveniruri si obiecte traditionale arabesti, iar din loc in loc femeile in negru fac clatite crocante.

In fata hotelurilor unde sunt cluburi si discoteci parcarile sunt pline si e animatie mare. E interesant pentru ca in localuri au voie sa intre numai cupluri, care neaparat trebuie sa fie casatorite, ca altfel ar fi arestate si inchise. Asa ca ma mir de multimea de persoane casatorite care merg la discoteca.

Un comentariu:

  1. Dupa ce am citit postul tau, ma asteptam sa apara de pe undeva si Indiana Jones care alearga pe stradutele inguste, orientale ale acelui "souq".:)

    RăspundețiȘtergere