Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

luni, 6 iunie 2011

Ecografiile in sarcina

Am citit un articol frumos pe blogul Hrana vie despre ecografiile in sarcina. Iar aici este un articol stiintific.

Initial am descoperit singura ca ecografiile din primul trim I sunt periculoase si inutile, apoi ca dublul si triplul test nu-si gasesc rostul dat fiind rata mare de eroare, dar foarte recomandate din cauza pretului mare. Apoi ecografia 3D de trim III mi s-a parut o alta fita si am ocolit-o. Acum m-as gandi de 10 ori inainte de o ecografie si cu siguranta nu m-as mai duce lunar la control medical.

Am citit acum si pe blogul Adelle un articol pe aceeasi tema cu alte doua linkuri despre nocivitatea ecografiilor in sarcina. Aici si aici.

duminică, 5 iunie 2011

Dulce de lapte

Dulce de leche este o reteta traditionala spaniola care suna apetisant, dar e de fapt un caramel cu lapte praf.
Eu am aflat un alt dulce de lapte, o bautura cremoasa, dulce, cu gust de lapte.
Un pahar de lapte (eu folosesc de soia)
1 banana coapta
1/2 avocado
1 lingura de miere
Se amesteca toate in batidor (zis si "blender" in Romania) si gata dulcele, plin de vitamine si omega 3! Surpriza este ca nu se simte gustul de avocado, iese ceva cu totul nou.
Bautura este preferata marocanilor.

vineri, 3 iunie 2011

Pora

Cea mai intalnita reteta din dieta mediteraneana este pora. Un banal suc de rosii care se intinde pe paine si este delicios! Se mananca la terase, acasa, aproape in fiecare zi. Eu zic ca e o alternativa cruda, mai sanatoasa si mai rapida a bruschetelor italiene.
Se pun 2-3 rosii taiate intr-un castron, usturoi dupa preferinte (un pun un catel), sare, ulei de masline si eventual cateva bucatele de ardei. Se bat cu batidorul (blenderul) pana iese un suc de rosii, se adauga 2-3 linguri de pesmet si se mai amesteca putin. Gata pora!
E buna pe paine, dar si pe paste sau alatura de o salata de avocado.
Painea cu pora este la fel de comuna ca si painea cu ulei de masline si le gasesti in orice meniu de restaurant spaniol.